Wanneer er een speciale gelegenheid in je omgeving plaatsvindt, wil je er natuurlijk altijd op gekleed zijn. Een leuk feestje vraagt dan weer om een andere outfit dan een trouwfeest of een andere formele aangelegenheid. Welke outfit je ook kiest, accessoires zorgen ervoor dat het plaatje compleet wordt. Wanneer je denkt aan accessoires, denk je hoogstwaarschijnlijk aan armbanden, ringen of oorbellen. Vandaag de dag bestaan er verschillende winkels en webshops waar je de juiste juwelen vindt voor jou. 

Oorbellen

Oorbellen of oorringen zijn een van de meest voorkomende cadeaus wanneer het gaat om juwelen. Zodra je weet of iemand gaatjes heeft om oorringen te dragen, kan je op zoek gaan naar leuke exemplaren. Natuurlijk moet je ook wel rekening houden met de stijl van de persoon in kwestie. Iemand die erg excentriek is en graag opvallende kledingstukken draagt, kan je hoogstwaarschijnlijk ook blij maken met grote en opvallende oorbellen. Iemand die dan weer graag neutrale kleuren draagt, zal waarschijnlijk ook kleinere en minder opvallende oorbellen dragen. Het is dus belangrijk dat je weet wat de persoon graag draagt en wat ook past bij zijn of haar persoonlijkheid. 

Belangrijk om te weten ook is dat oorbellen niet te zwaar mogen zijn. Hoe groter ze zijn, hoe zwaarder ze ook wegen op je oorlellen. Te zware oorbellen kunnen ervoor zorgen dat je gaatjes beginnen doorhangen en in het slechtste geval zullen scheuren. Ook wanneer er veel contact is met jonge kinderen worden lange oorbellen niet altijd aangeraden. 

Armband of ketting dames

Een armband of ketting dames is ook altijd een leuk cadeau om te geven of om te krijgen indien je dit graag draagt. Vaak gaan de twee ook hand in hand. Zo bestaan er kettingen waarvan je ook dezelfde versie in een armband hebt en omgekeerd. Wanneer je daarnaast ook nog oorbellen vindt waar bijvoorbeeld dezelfde kleurtinten in voor komen, dan heb je een volledige outfit met matching accessoires. Past perfect bij elke gelegenheid! 

Daarnaast heb je bij armbanden en kettingen ook de mogelijkheid om het iets persoonlijker te maken. Denk onder meer aan een ketting waar je naam in verwerkt is, of een armband waar een leuke boodschap of een belangrijke datum is in gegraveerd. 

Het materiaal speelt bij juwelen natuurlijk ook een belangrijke rol. De meest voorkomende materialen zijn ongetwijfeld goud en zilver, maar wanneer je budget iets beperkter is, heb je ook de mogelijkheid om roestvrijstaal te kiezen. Natuurlijk weet je ook dat de kwaliteit van dit materiaal iets minder is. Zorg er daarom voor dat je juweeltje niet te veel in contact komt met zeep of andere chemicaliën. Het kan ervoor zorgen dat de zilveren of gouden kleur verdwijnt en er zwarte vlekken om je huid komen.